Gå direkt till innehåll
Wehlin & Nyström på Dagens Medicin debatt: ”Använd mellanmål som första insats vid undernäring”

Pressmeddelande -

Wehlin & Nyström på Dagens Medicin debatt: ”Använd mellanmål som första insats vid undernäring”

Ammy Wehlin och Margareta Nyström, affärsområdeschefer för Attendo Äldreomsorg, skriver på Dagens medicin debatt om att små och goda mellanmål som serveras flera gånger under dagen kan ha bättre effekt än näringsdryck vid undernäring.

"Näringsdryck är en form av näringsbehandling och en vanlig insats vid undernäring hos äldre, men nyttan av denna dryck är osäker. Trots att det genomförts gott om studier på området har man inte lyckats bevisa att näringsdrycker skulle kunna motverka eller behandla undernäring. Det konstaterar Statens Beredning för Medicinsk Utvärdering (SBU) efter en systematisk granskning. Att nyttan inte kunnat visas betyder inte att kosttillägg är verkningslösa men vår övertygelse är att de finns en stor övertro till dessa tillägg inom äldreomsorg."

Hela artikeln går att läsa via länken: http://www.dagensmedicin.se/artiklar/2015/12/21/anvand-mellanmal-som-forsta-insats-vid-undernaring/

Ämnen

Taggar


Attendo – Nordens ledande vård- och omsorgsföretag

Attendo startade sin verksamhet 1985 och var först i landet med att bedriva äldreomsorg på entreprenad. Det första uppdraget var ett hemtjänstområde i Stockholm. Sedan dess har allt fler kommuner öppnat för ökad mångfald och valfrihet inom den offentligt finansierade omsorgen.
Idag är Attendo är Nordens ledande vård- och omsorgsföretag med verksamhet inom äldreomsorg, för personer med funktionsnedsättningar (LSS) och inom individ- och familjeomsorg (IOF).
Attendo har 14 000 medarbetare och är verksamt på cirka 70 orter i Sverige, Norge och Danmark.

Presskontakt

Makan Afshinnejad

Makan Afshinnejad

Presskontakt Presschef 073-839 98 00 (ej sms)

Attendo – Nordens ledande omsorgsföretag

Attendo - Nordens ledande omsorgsföretag

Attendo är den ledande privata leverantören av offentligt finansierade omsorgstjänster i Norden. Företaget grundades 1985 och var först i Sverige med att driva äldreomsorg på entreprenad. Utöver äldreomsorg erbjuder Attendo omsorg för personer med funktionsnedsättning samt individ- och familjeomsorg. Attendo har omkring 25 000 medarbetare och är lokalt förankrat med cirka 700 verksamheter i omkring 300 kommuner i Sverige, Finland, Norge och Danmark. www.attendo.com

Attendo
Vendevägen 85 b
182 17 Danderyd