Gå direkt till innehåll
Bild: Stena Fastigheter Göteborg
Bild: Stena Fastigheter Göteborg

Pressmeddelande -

Tynnered får ett nytt äldreboende med Sport & Spa-koncept

Ett nytt äldreboende i Attendos regi ska byggas i Tynnered i Göteborg, ett stenkast från Frölunda torg. Det är Stena Fastigheter som är byggaktören. Äldreboendet är en del i Bostad2021 som är ett samarbete mellan Göteborgs stad, politiker och det privata näringslivet som syftar till att bygga fler bostäder i Göteborg och där Attendo ingår.

- Göteborg och Tynnered växer och vi vill vara med i den utvecklingen. Det här äldreboendet kommer att ha ett beprövat koncept som är oerhört uppskattat bland våra äldre. Jag är övertygad om att det här boendet bidrar det lilla extra till att leva livet fullt ut, säger Caroline Forsell, regionchef Attendo.

Byggstart sker under andra kvartalet 2019 och äldreboendet beräknas bli klart i juli 2021. Äldreboendet kommer att ha plats för 96 lägenheter fördelat på nio boendeenheter.

Det nya äldreboendet är planerat som ett så kallat livsstilsboende med Attendos koncept Sport & Spa. Här kommer det att finnas en sportbar där man kan titta på TV och ta sig något gott att dricka när favoritklubben spelar. Ett gym kommer att finnas för den som vill träna. Spa-delen består av avkoppling, varma bad, massage, kroppsvårdsbehandlingar och sinnesstimulering.

Social hänsyn ska öka i närområdet
I samband med detta projekt har Attendo och Stena Fastigheter förbundit sig att årligen avsätta pengar för sociala aktiviteter på boendet. Tanken är att bidra till en ökad integrering mellan brukare och boende i närområdet. Pengarna kan även användas till att skapa sysselsättning på äldreboendet för personer i närområdet som står långt från arbetsmarknaden och på så sätt främja den sociala integrationen.

Ämnen

Regioner


Attendo – Nordens ledande omsorgsföretag

Attendo är den ledande privata leverantören av offentligt finansierade omsorgstjänster i Norden. Företaget grundades 1985 och var först i Sverige med att driva äldreomsorg på entreprenad. Utöver äldreomsorg erbjuder Attendo omsorg för personer med funktionsnedsättning, individ- och familjeomsorg samt i Finland hälso-, sjuk- och tandvård. Attendo har över 24 000 medarbetare och är lokalt förankrat med över 700 verksamheter i mer än 200 kommuner i Sverige, Finland, Norge och Danmark. www.attendo.com

Presskontakt

Makan Afshinnejad

Makan Afshinnejad

Presskontakt Presschef 073-839 98 00 (ej sms)

Attendo – Nordens ledande omsorgsföretag

Attendo - Nordens ledande omsorgsföretag

Attendo är den ledande privata leverantören av offentligt finansierade omsorgstjänster i Norden. Företaget grundades 1985 och var först i Sverige med att driva äldreomsorg på entreprenad. Utöver äldreomsorg erbjuder Attendo omsorg för personer med funktionsnedsättning samt individ- och familjeomsorg. Attendo har omkring 25 000 medarbetare och är lokalt förankrat med cirka 700 verksamheter i omkring 300 kommuner i Sverige, Finland, Norge och Danmark. www.attendo.com

Attendo
Vendevägen 85 b
182 17 Danderyd