Gå direkt till innehåll
Hasse Brontén i ny podd -  ”Hasse och Hundraåringarna”

Pressmeddelande -

Hasse Brontén i ny podd - ”Hasse och Hundraåringarna”

Nu lanseras en podcast som sticker ut. Komikern och programledaren Hasse Brontén gör äldre personer hörda i ”Hasse och Hundraåringarna”, en podd där äldre samtalar med Hasse om sin livshistoria. I första avsnittet möter Hasse Erik Sotterman som är 90 år och bor på ett äldreboende i Stockholm. Trailern till första avsnittet går att se här: http://bit.ly/1LLPu6X.

”Hasse och Hundraåringarna” har sitt ursprung i att Hasse slogs av tanken att det produceras många podcasts men att han inte stött på någon där de som är gamla på riktigt, det vill säga de som börjar närma sig 100, kommer till tals. Samtidigt som dessa personer har ett långt liv bakom sig och massor att berätta. Ett symptom i samhället i övrigt, där Hasse menar att äldre sällan får göra sin röst hörd.

- Jag har alltid tyckt att det är intressant att prata med äldre personer och höra deras historia och perspektiv på livet. Jag har fått ta del av många härliga berättelser i de samtal jag har haft i den här podserien och jag hoppas och tror att de som lyssnar kommer att tycka samma sak, säger Hasse Brontén.

Hasse tog kontakt med Attendo, som funnits länge inom äldreomsorgen och driver många äldreboenden.

- Hasse kom till oss med en idé om att ge äldre ett forum och en kanal där deras röst och deras berättelser kan bli hörda. Vi kände direkt att det här var något som vi ville vara en del av. I Attendo har vi förmånen att varje dag få ta del av fantastiska historier och värdefulla tankar och åsikter från de som levt länge. Det här är ett både viktigt och roligt initiativ från Hasses sida, säger Charlotte Morén, informationschef i Attendo.

Fem samtal har spelats in och publiceras under hösten. Första avsnittet av ”Hasse och Hundraåringarna” finns nu på Itunes och Acast. Nu på söndag och söndagen därefter kommer samtal med Gunhild och Roland. Ytterligare två samtal kommer senare i höst.

iTunes: http://apple.co/1GHITf3
Acast: https://www.acast.com/hasse100

Ämnen

Taggar


Attendo – Nordens ledande vård- och omsorgsföretag

Attendo startade sin verksamhet 1985 och var först i landet med att bedriva äldreomsorg på entreprenad. Det första uppdraget var ett hemtjänstområde i Stockholm. Sedan dess har allt fler kommuner öppnat för ökad mångfald och valfrihet inom den offentligt finansierade omsorgen.
Idag är Attendo är Nordens ledande vård- och omsorgsföretag med verksamhet inom äldreomsorg, för personer med funktionsnedsättningar (LSS) och inom individ- och familjeomsorg (IOF).
Attendo har 14 000 medarbetare och är verksamt på cirka 70 orter i Sverige, Norge och Danmark.

Presskontakt

Makan Afshinnejad

Makan Afshinnejad

Presskontakt Presschef 073-839 98 00 (ej sms)

Attendo – Nordens ledande omsorgsföretag

Attendo - Nordens ledande omsorgsföretag

Attendo är den ledande privata leverantören av offentligt finansierade omsorgstjänster i Norden. Företaget grundades 1985 och var först i Sverige med att driva äldreomsorg på entreprenad. Utöver äldreomsorg erbjuder Attendo omsorg för personer med funktionsnedsättning samt individ- och familjeomsorg. Attendo har omkring 25 000 medarbetare och är lokalt förankrat med cirka 700 verksamheter i omkring 300 kommuner i Sverige, Finland, Norge och Danmark. www.attendo.com

Attendo
Vendevägen 85 b
182 17 Danderyd