Följ Attendo

Elever från Al Azharskolan besökte Attendo Årstabergshemmet

Pressmeddelande   •   Apr 17, 2015 15:47 CEST

Skolelever i årskurs 8 och 9 på Al Azharsskolan besökte äldreboendet Attendo Årstabergshemmet i Årsta. Besöket genomfördes inom ramen för samarbetet med det sociala företaget My Dream Now. Tanken med besöket är att eleverna ska få en större inblick i äldreomsorgen och i Attendo som företag inför framtida utbildnings- och karriärval.

Felege Gebeyehu är verksamhetschef på Attendo Årstabergshemmet och han är mycket nöjd med besöket. Förutom information om verksamheten så passade Felege även på att berätta för eleverna om Stockholms stads satsning ”Ungdomsbesöken” som handlar om att ungdomar erbjuds arbete inom den sociala aktiviteten på helger och lov.

- Det kändes jätteroligt att få visa upp vår verksamhet och svara på frågor från eleverna och läraren. Frågorna handlade om alltifrån våra olika yrkesroller och hur det är att vara chef, till frågor kring hur gammal man måste vara för att få bo på Attendo Årstabergshemmet och även en del frågor om livets slutskede, säger Felege.

Besöket bestod av en presentation av verksamheten där eleverna samtidigt fick chans att ställa frågor, en rundvandring i olika lokaler och även lägenheter och en pratstund med några av de äldre. Eleverna fick även chansen att pröva hjälpmedel, exempelvis en stålift och en rullstol. De fick också chans att träffa medarbetare med olika yrkesroller, bland annat sjuksköterskan, undersköterskan och verksamhetschefen.

Även biträdande verksamhetschefen Tine Gustafsson är nöjd med besöket och konstaterar att eleverna tyckte att det var både uppskattat och trevligt.

- Ungdomarna var förvånade över hur fint det var på Attendo Årstabergshemmet. Flera trodde miljön på ett äldreboende skulle vara mer som på ett sjukhus, avslutar Tine.

Mer information om Attendo Årstabergshemmet:
http://bit.ly/AttendoArstabergshemmet

Mer information om Attendos samarbete med My Dream Now:
http://bit.ly/AttendoMyDreamNow

Attendo – Nordens ledande vård- och omsorgsföretag

Attendo startade sin verksamhet 1985 och var först i landet med att bedriva äldreomsorg på entreprenad. Det första uppdraget var ett hemtjänstområde i Stockholm. Sedan dess har allt fler kommuner öppnat för ökad mångfald och valfrihet inom den offentligt finansierade omsorgen.
Idag är Attendo är Nordens ledande vård- och omsorgsföretag med verksamhet inom äldreomsorg, för personer med funktionsnedsättningar (LSS) och inom individ- och familjeomsorg (IOF).
Attendo har 14 000 medarbetare och är verksamt på cirka 70 orter i Sverige, Norge och Danmark.