Gå direkt till innehåll
Attendos VD i debatt om entreprenörskap och vinst i välfärden

Pressmeddelande -

Attendos VD i debatt om entreprenörskap och vinst i välfärden

– Vi i de privata företagen har bidragit till utvecklingen av en allt bättre vård och omsorg, säger Ammy Wehlin, vd Attendo. Hon är en av deltagarna när Almega och Svenskt Näringsliv arrangerar en debatt i Malmö om privata entreprenörers roll i välfärden nu på fredagen den 23 maj.

Klarar sig välfärden utan privata entreprenörer? Ska de få gå med vinst? Och om inte, kommer någon att vilja starta företag inom vård och omsorg?

I debatten deltar Ammy Wehlin, vd Attendo, Christina Wahlström, grundare och ägare till Mama Mia, och Poolarnas vd Mats Christensson liksom politiker från Vänsterpartiet, Socialdemokraterna och Miljöpartiet. Moderator är Erik Hultgren, ledarskribent Blekinge Läns Tidning.

– Ett vinstförbud skulle slå undan fötterna på alla som har valt ett boende som passar just deras behov och intressen. Jag tror inte heller att vi kan klara av framtida utmaningar med allt fler äldre och allt fler som söker skydd i Sverige utan de privata aktörernas resurser och kompetens, säger Ammy Wehlin, vd Attendo. Vi har bidragit till utvecklingen av en allt bättre vård och omsorg.

Tid: Fredag 23 maj 2014, kl. 11:30 – 13:00
Plats: Media Evolution City, Stora Varvsgatan 6a, Malmö


Relaterade länkar

Ämnen

Taggar


Attendo utför offentligt finansierad vård och omsorg på uppdrag av kommuner i Norden. Attendo ökar mångfalden och valfriheten för såväl brukare och patient som medarbetare och beslutsfattare. Attendomodellen utvecklar branschen och ger mer välfärd för pengarna. Vi sätter alltid den enskilde individens behov i centrum.

Presskontakt

Makan Afshinnejad

Makan Afshinnejad

Presskontakt Presschef 073-839 98 00 (ej sms)

Relaterat material

Relaterade nyheter

Attendo – Nordens ledande omsorgsföretag

Attendo - Nordens ledande omsorgsföretag

Attendo är den ledande privata leverantören av offentligt finansierade omsorgstjänster i Norden. Företaget grundades 1985 och var först i Sverige med att driva äldreomsorg på entreprenad. Utöver äldreomsorg erbjuder Attendo omsorg för personer med funktionsnedsättning samt individ- och familjeomsorg. Attendo har omkring 25 000 medarbetare och är lokalt förankrat med cirka 700 verksamheter i omkring 300 kommuner i Sverige, Finland, Norge och Danmark. www.attendo.com

Attendo
Vendevägen 85 b
182 17 Danderyd