Gå direkt till innehåll
Attendos Pernilla Rönntoft fick pris av H.M. Drottning Silvia

Pressmeddelande -

Attendos Pernilla Rönntoft fick pris av H.M. Drottning Silvia

På förmiddagen idag delades Queen Silvia Nursing Award ut till Pernilla Rönntoft som till vardags arbetar som sjuksköterska på Attendo Nissastrand i Halmstad. Priset delades ut av H.M. Drottning Silvia vid en ceremoni på Karolinska Institutet och Pernilla får stipendiet för sin idé om ett kompetenskörkort inom äldreomsorgen.

- Det har varit en omtumlande resa sedan jag fick reda på att jag skulle få priset och att nu äntligen få stå där och ta emot priset av drottningen kändes otroligt stort, säger en glad och lycklig Pernilla Rönntoft, och fortsätter:

- Det känns fantastiskt inspirerande att få det här stipendiet och jag ser fram emot att samla in nya kunskaper och insikter under mitt internship som pågår i ett halvår. Men idag så ska jag bara passa på att njuta av stunden och fira med familjen, avslutar Pernilla.

Vid sidan av sitt arbete på Attendo Nissastrand studerar Pernilla vid Göteborgs Universitet där hon läser sista terminen på specialistsjuksköterskeprogrammet med inriktningen vård mot äldre.

Queen Silvia Nursing Award instiftades 2013 av Swedish Care International som en gåva till H.M. Drottning Silivia med anledning av drottningens 70-årsdag. Stipendiet delas ut årligen till en sjuksköterskestudent i samband med Siliviahemmets stora inspirationsdag.

Mer information

Pernillas idé: http://bit.ly/PernillaRonntoftQueenSilviaNursingAward
Stipendiet: http://www.queensilvianursingaward.se

Attendo Nissastrand: http://www.attendo.se/nissastrand

Ämnen

Taggar


Attendo – Nordens ledande vård- och omsorgsföretag

Attendo startade sin verksamhet 1985 och var först i landet med att bedriva äldreomsorg på entreprenad. Det första uppdraget var ett hemtjänstområde i Stockholm. Sedan dess har allt fler kommuner öppnat för ökad mångfald och valfrihet inom den offentligt finansierade omsorgen.
Idag är Attendo är Nordens ledande vård- och omsorgsföretag med verksamhet inom äldreomsorg, för personer med funktionsnedsättningar (LSS) och inom individ- och familjeomsorg (IOF).
Attendo har 14 000 medarbetare och är verksamt på cirka 70 orter i Sverige, Norge och Danmark.

Presskontakt

Makan Afshinnejad

Makan Afshinnejad

Presskontakt Presschef 073-839 98 00 (ej sms)

Attendo – Nordens ledande omsorgsföretag

Attendo - Nordens ledande omsorgsföretag

Attendo är den ledande privata leverantören av offentligt finansierade omsorgstjänster i Norden. Företaget grundades 1985 och var först i Sverige med att driva äldreomsorg på entreprenad. Utöver äldreomsorg erbjuder Attendo omsorg för personer med funktionsnedsättning samt individ- och familjeomsorg. Attendo har omkring 25 000 medarbetare och är lokalt förankrat med cirka 700 verksamheter i omkring 300 kommuner i Sverige, Finland, Norge och Danmark. www.attendo.com

Attendo
Vendevägen 85 b
182 17 Danderyd