Följ Attendo

Attendo tar över driften av Lillevångshemmet i Simrishamn

Pressmeddelande   •   Apr 15, 2016 15:32 CEST

Attendo har vunnit entreprenadupphandlingen av vård- och omsorgsboendet Lillevångshemmet i Simrishamn. Upphandlingen avgjordes dels utifrån pris, dels utifrån vilken kvalitet som utföraren erbjuder.

Avtalet för Lillevångshemmet gäller från första oktober i år, när Attendo tar över driften, till sista september 2019. Sedan finns möjlighet för socialnämnden i kommunen att förlänga avtalet med 48 månader.

- På Lillevångshemmet kommer vi att lägga stor vikt vid hälsa och utevistelse. Att kvalitén hade stor betydelse i denna upphandling är särskilt glädjande eftersom kvalitetsarbetet och fokus på bästa omsorg för varje individ är Attendos främsta prioritering, säger Malin Fredgardh Huber, regionchef inom Attendo.

I den del av upphandlingen som avgjordes utifrån kvalitetsparametrar fick Attendo bäst betyg på bland annat kost och måltider, ledning och organisation och meningsfull tillvaro. Upphandlingen har en överklagandeperiod om 10 dagar.

För ytterligare information:
Malin Fredgardh Huber, regionchef i Attendo, tel: 070-929 07 11

Attendo – Nordens ledande vård- och omsorgsföretag

Attendo startade sin verksamhet 1985 och var först i landet med att bedriva äldreomsorg på entreprenad. Det första uppdraget var ett hemtjänstområde i Stockholm. Sedan dess har allt fler kommuner öppnat för ökad mångfald och valfrihet inom den offentligt finansierade omsorgen.
Idag är Attendo är Nordens ledande vård- och omsorgsföretag med verksamhet inom äldreomsorg, för personer med funktionsnedsättningar (LSS) och inom individ- och familjeomsorg (IOF).
Attendo har 14 000 medarbetare och är verksamt på cirka 70 orter i Sverige, Norge och Danmark.