Följ Attendo

Attendo övertar delar av Humanas hemtjänstverksamhet

Pressmeddelande   •   Feb 04, 2016 15:45 CET

Attendo övertar den första mars Humanas hemtjänstverksamhet i Solna, Sollentuna och Stockholms innerstad. 400 av de kunder som idag har Humana som utförare av omsorg i hemmet får därmed Attendo som utförare. Överenskommelsen innebär även att drygt 140 personer som har Humana som arbetsgivare istället erbjuds anställning inom Attendo.

Attendos övertagande av Humanas verksamhet inom Stockholm Stad omfattar hemtjänstverksamhet på Kungsholmen, Norrmalm och Östermalm.

- Attendo har sedan 30 år en väl etablerad hemtjänst och vi är glada över att kunna meddela att vi i och med detta förstärker vår organisation och kompetens ytterligare, säger Margareta Nyström, affärsområdeschef i Attendo.

Attendo är i och med detta den största privata utföraren på Kungsholmen och stärker sina positioner i Solna och Sollentuna.

- Det är med stor glädje vi välkomnar alla nya medarbetare och alla de av Humanas kunder som kommer att använda sig av Attendos hemtjänst framöver. Vi hoppas och tror att de blir lika nöjda med oss som utförare, säger Ann-Sophie Nilsson, regionchef för Attendo. 

Attendo – Nordens ledande vård- och omsorgsföretag

Attendo startade sin verksamhet 1985 och var först i landet med att bedriva äldreomsorg på entreprenad. Det första uppdraget var ett hemtjänstområde i Stockholm. Sedan dess har allt fler kommuner öppnat för ökad mångfald och valfrihet inom den offentligt finansierade omsorgen.
Idag är Attendo är Nordens ledande vård- och omsorgsföretag med verksamhet inom äldreomsorg, för personer med funktionsnedsättningar (LSS) och inom individ- och familjeomsorg (IOF).
Attendo har 14 000 medarbetare och är verksamt på cirka 70 orter i Sverige, Norge och Danmark.