Följ Attendo

Attendo får driva Valltorp och Bergalid i Helsingborg

Pressmeddelande   •   Jun 14, 2016 08:00 CEST

Det står klart att Attendo tar över driften av verksamheterna Valltorp och Bergalid i Helsingborg. Avgörandet i upphandlingarna föll på både de satsningar på kvalitet i verksamheterna som Attendo vill göra och på priset som erbjöds.

- Det är fantastiskt roligt att vi har fått förtroendet att driva både Valltorp och Bergalid. Nu ser vi fram emot att bygga vidare på vårt goda samarbete med kommunen och framförallt att se till att de boende får en god omsorg med lite extra guldkant utifrån sina förutsättningar och önskemål, säger Camilla Henneryd, biträdande regionchef.

En av de kvalitetssatsningar som Attendo tagit upp i sitt anbud för den framtida driften är att inrätta ett SPA på båda verksamheterna. På Valltorp ska det även finnas ett gym och på Bergalid kommer det att finnas ett "solrum" med särskilt anpassade aktiviteter såsom sinnesstimulering för personer med någon form av demenssjukdom. Attendo erbjuder även matkonceptet Matlust.

Äldreboendet Valltorp har 60 bostäder fördelat på två plan och ligger på Prins Georgs gata 1, nära Öresundsparken. Äldreboendet Bergalid har 56 bostäder fördelat på tre plan och ligger på Prins Kristians gata 6. För båda verksamheterna är avtalsstarten 1 december 2016 och avtalen gäller i fem år med möjlighet till förlängning i två år.

Beslutet kan överprövas till och med den 20 juni.

För mer information:
Camilla Henneryd, biträdande regionchef, 0768-028949

Attendo – Nordens ledande vård- och omsorgsföretag

Attendo startade sin verksamhet 1985 och var först i landet med att bedriva äldreomsorg på entreprenad. Det första uppdraget var ett hemtjänstområde i Stockholm. Sedan dess har allt fler kommuner öppnat för ökad mångfald och valfrihet inom den offentligt finansierade omsorgen.
Idag är Attendo är Nordens ledande vård- och omsorgsföretag med verksamhet inom äldreomsorg, för personer med funktionsnedsättningar (LSS) och inom individ- och familjeomsorg (IOF).
Attendo har 14 000 medarbetare och är verksamt på cirka 70 orter i Sverige, Norge och Danmark.