Följ Attendo

Attendo får driva Liljan och Ståthållaren i Kalmar

Pressmeddelande   •   Jun 15, 2016 10:46 CEST

Nu står det klart att Attendo får driva verksamheterna Liljan och Ståthållaren i Kalmar efter konkurrens i en upphandling. Detta blir Attendos första äldreboenden i Kalmar.

- Det var med stor glädje vi tog emot beskedet att vi har fått förtroendet av Kalmars kommun att driva två vård- och omsorgsboenden i kommunen. Vi är verkligen laddade inför att komma igång med driften av verksamheterna, säger Lena Andersson, regionchef, Attendo.

Vård- och omsorgsboendet Liljan ligger på Gustav Vasagatan 11. Verksamheten har 18 lägenheter, varav 12 avser boende för personer med någon form av demenssjukdom, och gemensamhetsutrymmen som vardagsrum, kök och samlingslokal. Avtalet för Liljan kommer att löpa från den 1 januari 2017 till den 30 november 2020, med möjlighet för kommunen att förlänga med 1 år + 1 år.

Vård- och omsorgsboendet Ståthållaren ligger på Sjöbrings väg 2 A. Verksamheten har 16 lägenheter, fördelat på två plan, och avser även det boende för personer med någon form av demenssjukdom. Avtalet för Ståthållaren löper från den 1 december 2016 till den 30 november 2020 med möjlighet för kommunen att förlänga med 1 år + 1 år.

Beslutet kan överklagas till och med 27 juni.

För mer information
Lena Andersson, regionchef, 073-033 35 54 

Attendo – Nordens ledande vård- och omsorgsföretag

Attendo startade sin verksamhet 1985 och var först i landet med att bedriva äldreomsorg på entreprenad. Det första uppdraget var ett hemtjänstområde i Stockholm. Sedan dess har allt fler kommuner öppnat för ökad mångfald och valfrihet inom den offentligt finansierade omsorgen.
Idag är Attendo är Nordens ledande vård- och omsorgsföretag med verksamhet inom äldreomsorg, för personer med funktionsnedsättningar (LSS) och inom individ- och familjeomsorg (IOF).
Attendo har 14 000 medarbetare och är verksamt på cirka 70 orter i Sverige, Norge och Danmark.