Följ Attendo

Attendo expanderar i Danmark

Pressmeddelande   •   Apr 18, 2013 16:31 CEST

Attendo har som första företag fått förtroendet att bygga och driva ett vårdboende i en dansk kommun. Det är i Vonsild, Koldings kommun, på Jylland som det nya boendet ska byggas.

– Den dagliga verksamheten blir varken dyrare eller billigare för kommunen, men brukarna och skattebetalarna får mycket mer för pengarna, säger Koldings borgmästare Jørn Pedersen i ett pressmeddelande.

Han tvekar inte att kalla avtalet för historiskt och betonar att kontraktet med Attendo innehåller bestämmelser om byggande, drift och underhåll på en nivå som kommunen inte själv kan leverera till samma pris.

Knud Erik Langhoff, ordförande teknik- och bostadsutskottet i Koldings kommun,menar att vårdboendet i Vonsild också blir historiskt på ytterligare ett sätt.

– Det kommer att bli Danmarks första vårdboende som är certifierat enligt de nya standarder för hållbart byggande och den senaste välfärdsteknologin, säger han.

Boendet kommer att stå klart i februari 2015 och ha 60 lägenheter.


Attendo utför offentligt finansierad vård och omsorg på uppdrag av kommuner i Norden. Attendo ökar mångfalden och valfriheten för såväl brukare och patient som medarbetare och beslutsfattare. Attendomodellen utvecklar branschen och ger mer välfärd för pengarna. Vi sätter alltid den enskilde individens behov i centrum.