Följ Attendo

Attendo bygger livsstilsboende för trädgårdsintresserade i Växjö

Pressmeddelande   •   Mar 25, 2014 08:34 CET

Om ett och ett halvt år kan Attendo erbjuda 54 lägenheter för äldre som värderar trädgård och utevistelse.

– Vi kommer bland annat att bygga växthus och anlägga odlingslotter. Allt anpassas så att även den som är rullstolsburen kan underhålla sitt trädgårdsintresse, säger Camilla Sjögren, regionchef i Attendo. 

Livsstilsboendet byggs i det nya området Vikaholm och blir det första i sitt slag i Växjö.

– Ännu finns inget avtal med kommunen men vi vet att det behövs fler platser på vård- och omsorgsboende i Växjö. Vi har presenterat våra planer för omsorgsnämnden, säger Camilla Sjögren.

Idag driver Attendo livsstilsboenden på ett tiotal orter i landet och fler är planerade. Livsstilsboendena har en av tre inriktningar: kultur och nöje, sport och spa samt den variant som nu byggs i Vikaholm, utevistelse och trädgård.

Det nya äldreboendet byggs i samarbete med Skanska och ska stå färdigt för inflyttning under hösten 2015.

För ytterligare information:
Camilla Sjögren, regionchef Attendo, telefon 0346-838 20 eller 070-876 44 10Attendo utför offentligt finansierad vård och omsorg på uppdrag av kommuner i Norden. Attendo ökar mångfalden och valfriheten för såväl brukare och patient som medarbetare och beslutsfattare. Attendomodellen utvecklar branschen och ger mer välfärd för pengarna. Vi sätter alltid den enskilde individens behov i centrum.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.