Gå direkt till innehåll
Attendo bygger livsstilsboende för trädgårdsintresserade i Växjö

Pressmeddelande -

Attendo bygger livsstilsboende för trädgårdsintresserade i Växjö

Om ett och ett halvt år kan Attendo erbjuda 54 lägenheter för äldre som värderar trädgård och utevistelse.

– Vi kommer bland annat att bygga växthus och anlägga odlingslotter. Allt anpassas så att även den som är rullstolsburen kan underhålla sitt trädgårdsintresse, säger Camilla Sjögren, regionchef i Attendo. 

Livsstilsboendet byggs i det nya området Vikaholm och blir det första i sitt slag i Växjö.

– Ännu finns inget avtal med kommunen men vi vet att det behövs fler platser på vård- och omsorgsboende i Växjö. Vi har presenterat våra planer för omsorgsnämnden, säger Camilla Sjögren.

Idag driver Attendo livsstilsboenden på ett tiotal orter i landet och fler är planerade. Livsstilsboendena har en av tre inriktningar: kultur och nöje, sport och spa samt den variant som nu byggs i Vikaholm, utevistelse och trädgård.

Det nya äldreboendet byggs i samarbete med Skanska och ska stå färdigt för inflyttning under hösten 2015.

För ytterligare information:
Camilla Sjögren, regionchef Attendo, telefon 0346-838 20 eller 070-876 44 10Ämnen

Taggar

Regioner


Attendo utför offentligt finansierad vård och omsorg på uppdrag av kommuner i Norden. Attendo ökar mångfalden och valfriheten för såväl brukare och patient som medarbetare och beslutsfattare. Attendomodellen utvecklar branschen och ger mer välfärd för pengarna. Vi sätter alltid den enskilde individens behov i centrum.

Presskontakt

Makan Afshinnejad

Makan Afshinnejad

Presskontakt Presschef 073-839 98 00 (ej sms)

Relaterat material

Relaterade nyheter

Attendo – Nordens ledande omsorgsföretag

Attendo - Nordens ledande omsorgsföretag

Attendo är den ledande privata leverantören av offentligt finansierade omsorgstjänster i Norden. Företaget grundades 1985 och var först i Sverige med att driva äldreomsorg på entreprenad. Utöver äldreomsorg erbjuder Attendo omsorg för personer med funktionsnedsättning samt individ- och familjeomsorg. Attendo har omkring 25 000 medarbetare och är lokalt förankrat med cirka 700 verksamheter i omkring 300 kommuner i Sverige, Finland, Norge och Danmark. www.attendo.com

Attendo
Vendevägen 85 b
182 17 Danderyd