Gå direkt till innehåll
Muriel Dela Cruz
Muriel Dela Cruz

Nyhet -

Attendos nya satsning - 420 nya sjuksköterskor till svensk äldreomsorg

Tidningen Dagens Samhälle skriver idag om Attendos satsning på filippinska sjuksköterskor. Projektet startade 2016 för att anställa filippinska sjuksköterskor i våra verksamheter. Syftet är att få en långsiktig rekryteringsbas på grund av den stora bristen på sjuksköterskor inom äldreomsorgen. Projektet förlängdes nyligen och innebär att Attendo tillför svensk äldreomsorg 420 nya sjuksköterskor fram till 2022.

Muriel Dela Cruz intervjuas i tidningen där hon berättar om hur hon fick kontakt med Attendo och om sina framtidsplaner. Muriel är den första av hittills sex legitimerade sjuksköterskor som kommer från Filippinerna och som jobbar på Attendos verksamheter.

 Artikeln är låst och kan läsas av prenumeranter här

Presskontakt

Makan Afshinnejad

Makan Afshinnejad

Presskontakt Presschef 073-839 98 00 (ej sms)

Attendo – Nordens ledande omsorgsföretag

Attendo - Nordens ledande omsorgsföretag

Attendo är den ledande privata leverantören av offentligt finansierade omsorgstjänster i Norden. Företaget grundades 1985 och var först i Sverige med att driva äldreomsorg på entreprenad. Utöver äldreomsorg erbjuder Attendo omsorg för personer med funktionsnedsättning samt individ- och familjeomsorg. Attendo har omkring 25 000 medarbetare och är lokalt förankrat med cirka 700 verksamheter i omkring 300 kommuner i Sverige, Finland, Norge och Danmark. www.attendo.com

Attendo
Vendevägen 85 b
182 17 Danderyd